miercuri, 18 martie 2015

"Thinking at Vermeer" / 22 mai 2015, ora 18:00 / Centrul Cultural German Timişoara


 

/http://www.ccgtm.ro/vernisajul-expozitiei-thinking-at-vermeer/

 


Pictorul Sorin Scurtulescu (organizatorul expozitiei) 
şi Excelența Sa Matthijs van Bonzel
Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos. 
(în fotografie de la stânga la dreapta)


  


Directorul Centrului Cultural German din Timişoara, Alina Baciu, Excelența Sa Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos şi Excelența Sa Siegfried Geilhausen, Viceconsul al Republicii Federale Germania la Timișoara. (în fotografie de la stânga la dreapta)
La vernisaj:  Elevii Colegiului Naţional -Constantin Diaconovici Loga- din Timişoara, Dr. Swantje Volkmann, Kulturreferentin für Südosteuropa (Kulturelle Breitenarbeit), pictorul Michael Grudziecki (Grupul V8 Plattform din Karlsruhe), Excelența Sa Siegfried Geilhausen, Viceconsul al Republicii Federale Germania la Timișoara, doamna Sorina Jecza (Fundaţia Interart Triade din Timişoara), Raluca Popa – referent cultural, Centrul Cultural German din Timişoara (în fotografie de la stânga la dreapta).

 Doamna Sorina Jecza (Fundaţia Interart Triade din Timişoara), pictorul Sorin Scurtulescu (organizatorul expozitiei) şi Directorul Centrului Cultural German din Timişoara, Alina Baciu (în fotografie de la stânga la dreapta).

 


Revenirea figurativului în pictura de după anul 2000 cu apariţia noului val de imagini scenografice precum cele din cadrul Şcolii de la Leipzig sau Cluj, au dezvoltat aceasta legatură cu imaginarul scenelor de gen de tip olandez dar în particular cu cele create de Vermeer.
Cele 1503 fotografii au fost realizate între 12-17 ianuarie 2015 la orele de Educaţie Vizuală şi Educaţie Artistică în colaborare cu elevii claselor de liceu din cadrul Colegiului Naţional ʺConstantin Diaconovici Logaʺ din Timişoara.
Prin acest demers cultural, artistic, şi pedagogic se încearcă formarea bunului gust artistic cât şi întelegerea noţiunilor de compoziţie în pictură, fotografie, film şi scenografie.  – Sorin Scurtulescu, organizatorul proiectului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu